1 feb. 2014

Flyttveckan

Hej på er!
Ja den här veckan har jag inte kunnat uppdatera innan nu, det har varit hur mycket som helst hela veckan så nu är det äntligen dags att berätta lite och lägga ut lite bilder!

Hela förra helgen höll vi på att packa ihop det sista. Vi sov sista natten i lördags och sen dess har vi fått bo hos Lars föräldrar. Sängarna monterades ner, matbordet och soffbordet monterades ner och packades ihop med mängder av bubbelplast så att det inte ska bli bli några märken förhoppningsvis. Sista dagarna hade vi bara varsin tallrik, mugg och glas och tyvärr bara hämtmat...

Söndagens BT
Vi hamnade i BT också där de tyckte att det kunde bli ett kul reportage om oss och vår resa! Där kunde vi läsa att vi inte är ensamma om att flytta utomlands!
I torsdags var det dags för flytten av allt bohag och den stora trailern skulle komma kl 10 men var här redan vid 9.30. Vi var själva på plats vid 6.30 ca och Lars hade ordnat en liten säckakärra så att man kunde ta 3 flyttkartonger i taget! Ut i hissen, ner och sen hamnade de allihopa i entrén innanför ytterdörren. Knappt 50 flyttlådor och 10-15 bananlådor! Puh!!

Här bär vi och flyttar ner alla kartonger! Hej vad det går!

Än så länge glada miner.... på eftermiddagen var vi helt slut!

Här har vi börjat stapla vårt lager av flyttlådor... ojoj!
Här är allt packat och klart och färdigt att bäras ner.

Vi hade fixat 2 stora pallådor där vi packat ner stolar och lampor och kuddar och allt möjligt skrymmande! 

Vi hade även två halvpallslådor där vi packade ner tjocka jackor, väskor och allt möjligt.

Fortfarande mycket kvar att bära!


Wow, vilken stor lastbil! Grannarna stannade till och kollade....

Det var en jätteduktig och trevlig portugis som körde och stuvade våra saker. Han berättade att han själv letade hus här i Borås! Jaha, där ser man, man tänker olika!

Nu börjar det bli tomt! Vi har ju förrådet också som ska tömmas samt våra trädgårdsmöbler som stått i källargången sen i måndags!


Oj så skickligt han stuvade våra saker! Han trixade och flyttade och ändrade så att det skulle vara stadigt och fylla ut alla tomrum!

Det var mycket att bära ut och lite högt att lyfta för min del.

Bara bordsskivan och soffan kvar nu.... Skönt!!

Nu börjar det bli fullt, soffan står på bilen, cyklarna ska packas nånstans.

Cyklarna hamnade på soffan!

Oj så mycket saker! På onsdag eller torsdags ska allt lyftas ur igen och bäras upp en våning!

Slutet närmar sig!

Nu är lasset på väg, Göteborg - Kiel sedan raka vägen ner till Spanien!

Igår, fredag, så städade vi det sista. Vi hade gjort klart badrum och kök i början av veckan så det var bara kyl och frys kvar, samt toan och golven, det tog oss ca 3 timmar att göra klart. Därefter hade vi en hel del ärenden att ordna med och på kvällen hade vi bokat bord på La Copita med goda vänner. Det var en trevlig kväll med Ninni och Peter som först bjöd på god champagne och tilltugg hemma hos sig i Villastan. Efter mycket god mat och dryck och en supertrevlig kväll fortsatte vi till Bishop där vi tog en sista drink innan det var dags att åka hem igen. Vi träffade flera som läst BT! Alla vi pratar med tycker att vi gör helt rätt och många önskar att de också kunde göra en sån grej! Så vi har fått så otroligt mycket positiv respons och många vill hålla kontakten med oss och vi ser det som jättekul och kanske kan det ge ringar på vattnet för vår del. 

Nu i helgen umgås vi med barn, barnbarn och föräldrar och på måndag överlämnar vi lägenheten. Tisdag kl 12.05 lyfter planet som tar oss till Alicante! Vi fattar knappt att det snart är dags! Känns helt underbart, spännande, inspirerande, härligt och vi är som små barn på julafton just nu! Ha det gott alla! Kommer givetvis att lägga upp nya bilder så fort jag hinner! Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar