11 feb. 2014

Installation och uppackning

HOLA!!

Hej på er allihop!
Vill först tacka för alla glada tillrop och hälsningar från er alla våra vänner! Tusen tack! Det värmer härligt! Vi har förstått att det är många som följer oss och vill veta hur det går. Tack för ert intresse! Det känns jättehärligt att veta att vi har så många som tänker på oss och som bryr sig! Tack från djupet av våra hjärtan<3

Om jag ska börja från början så kom vi ju iväg som vi skulle och kom till lägenheten på tisdag em. Vi är helnöjda med den. Det finns några småsaker som ska justeras och påtalas men på det stora hela så är vi verkligen nöjda! Det känns verkligen fantastiskt att få bo och leva här nu. Helt fantastiskt. 

Första morgonen när vi vaknade!
På onsdagen hade vi ju hoppats på att flyttlasset skulle komma men chauffören befann sig i Madrid och hade kört för länge så han var tvungen att stanna där ett tag. Det blir möbelleverans på torsdag morgon istället. Jaha, vad gör man då när man inte har nåt att sitta på, inga köksgrejer och absolut inget att hitta på... Ja vi åkte då till banken och fixade så vi fick varsitt VISA-kort. Kontot var öppnat redan innan men de var tvungna att ha våra pass, våra s k nia-nummer, ungefär som ett spanskt ID nummer. Härligt att ha ordnat det.

Soluppgång rakt ner över havet från vår terass! 
På torsdagen skulle lasset komma kl 9 men det kom först kl 10.40, och då var det bara att kavla upp ärmarna och sätta igång att bära! Jösses så mycket man har... Inte klokt!

Trailern backar in på gatan...
Vi fick hjälp av två snälla spanjorer som jobbar på bygget intill och de släpade och bar stackarna! Det var även några andra som också håller på att flytta in som hjälpte till vilket var jättebussigt!

Lyfta och bära, lyfta och bära...

Kökskartongerna, 18 st skulle hit!

Här i vardagsrummet hamnade resten...

Ja när allt var på plats i lägenheten så var det ju bara att börja och det har verkligen varit många kartonger att packa upp, har diskat allt porslin och alla glas och de har hittat sina platser i skåp och lådor. Vi har ju fått slänga massor med emballage ute i "basuran", d v s containern som står en bit bort på gatan. Tur att de tömmer så ofta som de gör!

Här sitter Lars och funderar på var han ska börja!
Allt har tagit sin tid och vi har hållit på hela helgen! Vi har även skaffat spanska telefonabonnemang, fixat internet (idag) och TVn är också inkopplad. Så det har varit mycket annat också att ordna med. Ryggarna har värkt av allt kånkande men det känns ändå väldigt bra. Nu har vi fått upp TVn på väggen, matta under soffbordet, i förrgår monterade vi ihop matbordet, det har stått kartonger där hela tiden så det fanns ingen möjlighet att ställa upp det innan de var borta... Kedjereaktion kan man säga!


Minsta gästrummet, lite rörigt!

Här är nya vitrinskåpet monterat och klart, nu ska flaskorna in!
Idag har vi satt upp ett skoskåp i hallen och monterat upp vår stringhylla i minsta gästrummet, då försvann alla lådor med böcker! Våra sittpuffar som döljer extrasängar kom också upp ur sina kartonger! Härligt! Nu börjar vi se ett slut på detta. 

I morgon ska vi montera upp våra Bestå-skåp från IKEA i sovrummet, det ska också bli kul att få upp och få extra förvaringsmöjligheter.
Här kommer några bilder från terassen häromdagen! Första dagarna här var det skönt väder med sol större delen av dagen, men de sista dagarna har det blåst som tusan och varit mulet och mycket kyligare. I morgon ska vi få bort mot 20 grader och sol, längtar!

Här ska jag ligga o läsa sen när allt är färdigt!

Matgruppen borta vid fönstret, där har vi ätit både frukost och lunch flera gånger redan!

Inget på väggarna ännu men börjar se beboeligt ut!

Vi älskar köket! Det blev så fantastiskt bra! Lycka!!

Ja så här har vi det! Återkommer snart igen nu när vi äntligen har fått internet! Jobbigt att bara kunna gå in på mobilen och kolla runt... Oj, det lät verkligen som ett Ilandsproblem! Men ni förstår vad jag menar?

Ha det gott alla, vi hörs snart igen!
Kramar från oss 
Hasta luego!


3 kommentarer:

  1. Härligt ni verkar ha det , ser ju hur mysigt ut som helst. Här har vi regn och lite halv kallt. brrr .
    Njut verkligen Barbro, för det skulle jag göra!!

    SvaraRadera
  2. Kram Anette (Alingsås)

    SvaraRadera
  3. Jisses vad fint ni har fått det, det är ni värda!
    Stor kram till er båda och hoppas ni kommer att trivas riktigt ordentligt.
    Kram Eva & Stefan

    SvaraRadera