24 aug. 2014

Utflykt till Almansa

Idag hade vi det ganska lugnt på arbetsfronten så då får man passa på att göra saker som man inte hinner annars. Så idag packade vi ner lite fika och vatten och stack iväg till Almansa. Det är en liten stad inåt landet. Man åker mot Alicante och där tar man av och kör rakt västerut. Vi åkte motorväg hela vägen, bra att komma fram snabbt ibland. Vägen går genom mängder med apelsin- och vinodlingar. Mycket berg, en del rejält höga också inåt landet. Åh så härligt att få åka ut och se lite annat! Har sett fram emot den här dagen länge!



Syftet med utflykten var ju att reka lite.... Vi får besök i oktober och då ska vi ta med våra goda vänner till en vingård och få lite sightseeing, bo över på hotell, äta lite gott m m. Så vi hittade idag till själva bodegan och sen åkte vi vidare ner till stan och kollade på hotell och själva staden. En mysig liten stad, mitt i ligger det berömda Castellet högt uppe på en klippa. Man ser det från nästan varenda gata i stan och när vi var där idag så hade de en medeltida marknad precis nedanför. Jättetrevligt.

Såg en sådan härlig balkong med flera flaggor, kunde inte låta bli att ta en bild!


En hel gata med tapas restauranger!




Oj oj, här hade de mycket gott! Vi tog en lunchpaella här. Helt ok, men har smakat bättre...




På väg hem igen, vilken trevlig dag vi har haft! Adios Almansa!
Nu har jag bara några arbetsdagar kvar, sen åker jag hem till Sverige! Ska bli så roligt att träffa alla, ser mycket fram emot den här veckan!

2 kommentarer:

  1. Ser väldigt mysigt ut! Det ska bli sååå mysigt att komma ner och hälsa på er och det är inte långt kvar nu.
    Kram på er!
    Eva

    SvaraRadera
  2. Ja det var ett mysigt ställe tyckte vi! Hoppas att vi får trevliga dagar där! Det ska bli såå kul att ni kommer!
    Kram tillbaka!

    SvaraRadera