7 feb. 2015

Varma källor och mandelblom

Hejsan!

Idag åkte vi mot Orihuela och vidare mot Fortuna mot de varma källorna. Vi åkte tillsammans med Britt-Marie och Lars och hade en riktig toppendag!

Vi tog med lite matsäck då vi tänkte vara borta större delen av dagen.
Det var en bra bit bort det här stället, det hette Leana Balneario och var som en liten kurort med hotell och lite småbutiker i anslutning till badet.

Åh så skönt det var att denna kalla dag (bara 11 grader ute) få sänka ner sig i det varma sköna vattnet! Helt ljuvligt! Ca 34 grader var det. Sååå skönt! Hit ska vi åka fler gånger. Det var nästan motvilligt som vi gick upp ur vattnet och drack vårt medhavda kaffe och mackor! Sen hoppade vi igen och låg och guppade och pratade och hade det skönt. Vilken härlig utflykt!
Parkerat bilen, ner mot badet!!


Förväntansfulla...

Ingången till badet

Synd att det var mulet idag...

det hade varit trevligare med lite sol!


Vi spenderade ett antal timmar här och till slut åkte vi vidare tillbaka igen. På vägen passerade vi mängder med apelsinodlingar, det finns hur mycket som helst här! Nu är apelsinerna mogna och den bästa tiden är just nu! Såå goda att pressa varje morgon. 


Apelsiner, apelsiner.....

Mycket berg när man kommer en bit in i landet

Korset på berget i Orihuela Costa

 Vi stannade till på ett ställe och tog en sista kopp fika och när vi stod där så kom en MC-polis och stannade precis bredvid oss. Inom 10 minuter skulle ett cykellopp åka förbi här! Wow, vi stannade naturligtvis och det åkte förbi mängder med MC-poliser och även bilar innan cyklisterna kom. Det var en backe upp precis där och jäklar så fort det gick! Kul att se på nära håll!


Citronodlingar



Stora Saltsjön i bakgrunden

Här står vi och väntar på cyklisterna, Lars, Lars och jag



Wow, vilket gäng!!

När de hade dragit förbi så åkte vi vidare hemåt och strax innan San Miguel åkte vi förbi en massa mandelträd som börjat blomma! Så vackert!






Önskar er alla en fortsatt fin lördag!
Kram Barbro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar