17 aug. 2014

Sommar och sol

Hej på er!
Sitter ute fortfarande och klockan är 22, vi har 26-27 grader, riktigt skönt när det går under 30. Vi har haft några molniga dagar men inte hela dagar då utan lite från och till. Det uppskattas faktiskt då solen nu står högt och det är stadigt 32-35 grader varje dag. Värmen är med oss hela tiden. Det är alltid varmt och man har på sig så tunt som möjligt men ändå blir man varm så klart. Men jag trodde nog att jag skulle ha svårare att klara en hel sommar här i värmen men man vänjer sig successivt kanske. Jag har inte klagat en enda gång, bara konstaterat att ligger temperaturen upp till 30 grader är det skönt, men sticker det iväg uppåt, det är då det blir "klibbigt"! 

Den här helgen hanns det tyvärr inte med något besök på stranden. Det har varit jobb i helgen så det har inte fungerat. Det är ju ingen idé att bara sticka ner en timma eller två, bättre om man inte har någon tid att passa. 
Nu har spanjorerna semester och det är folk ÖVERALLT! Bilar ÖVERALLT! Mycket mer trafik än vanligt, svårt t o m att få parkering på Zenia Boulevard som har hur många parkeringsplatser som helst. 

Vi var på stranden förra helgen då vi åkte ner till Horadada. Jösses så mycket folk! Parasoller överallt och nästan ståplats i havet.. Men naturligtvis så får man ju plats. Vi lägger oss hellre då en bit upp, bättre än att ligga precis i vattenbrynet där alla går upp och ner.


Emellanåt när jag hinner så går jag eller vi en sväng på Zenia B. Här har barnen hur kul som helst i vattenpelarna som kommer upp ur marken. På kvällen är det dessutom ljus i olika färger. Det är både stora och små barn som har såå roligt!




Häromkvällen så tog vi en bit mat på en tysk restaurang med jättetrevligt par som vi har träffat. En halvmeter korv tog vi in som förrätt! Jättegod! Sen tog  jag chicken wings och grillade grönsaker, jättegott och jättemycket mat!


Apropå mat så har Lars hittat en norrman som säljer räkor på marknaden! Han kom hem med en hel låda räkor på 5 kg för 60€! Så ibland kan man unna sig en räkmacka här också!


Mycket trafik som ni ser ändå ser man inte riktigt hur mycket bilar det är ... Det är köer överallt. Kö in till Torrevieja, kö från Torrevieja... den staden mångdubblas varje sommar!



I morgon ska jag överraska dem på kontoret på hembakt äppelpaj som jag gjorde ikväll! Letade länge och väl efter vaniljsås på Al Campo och till slut hittade jag det! Man blandar i en påse i en liter mjölk och tillsätter socker och låter koka upp, i stort sett som hemma. Men var ju tvungen att översätta och se hur jag skulle göra. Så nu har jag en app i telefonen, "google-översätt"! Perfekt!


Vi tog ett smakprov i kväll efter maten och det var riktigt gott!

Ja nu går det mot höst hemma har vi förstått. De flesta börjar jobba igen och minns sommaren som gått med blandad förtjusning och lite vemod. Även här märker vi att det inte är ljust lika länge. Igår blåste det väldigt på kvällen så vi satt faktiskt inne och åt igår kväll för första gången sen i maj tror jag! 
Men jag har fortfarande svårt att tänka mig att det går mot höst, här är ju högsommar och många glada tillrop från poolen hör man dagligen. Så det dröjer nog ett tag innan man får höstkänsla här! 

Ha det gott alla!

1 kommentar:

  1. Låter som ni lever gött!!!
    Det är ni värda, kram på Er
    Eva

    SvaraRadera