30 juli 2013

Några upplevelse här nere

Sen sist har det väl inte hänt så mycket hos oss. Vi var på After Work på Kents kontor och vi lärde känna flera trevliga människor. Det bjöds på plockmat, vin och öl och det var en riktigt trevligt kväll! Som avslutning fick vi vara med om ett rejält fyrverkeri! Det är de ju bra på här i Spanien och betydligt billigare än hemma tydligen! 




Häromkvällen blev jag jätterädd! Vi hade haft öppet en liten spalt i både köksfönstret och altandörren, när vi skulle  gå o lägga oss så bara jag ser nåt röra sig i ögonvrån: en 5 cm lång kackerlacka!!!! Åh fy fan vad jag sprang upp fort till övervåningen! Lars fick ut den till slut efter en snabb jakt runt köket.. Herregud så äckliga dessa djur är! Jag dör! Som ni säkert förstår så hade jag inte sinnesnärvaro nog att ta en bild!


I lördags hade Ulrich bokat bord till oss och även till Kent på Thairestaurangen en liten bit bort, de brukar ha någon Elvis kopia som kör en bra show men när vi kom dit så skulle maten dröja minst en timma och då åkte vi till Mil Palmeras istället och jag åt en jättegod Carbonara! Inte bra med pasta men var så sugen!

I söndags kom Kent förbi med en hel låda apelsiner till oss! Jösses vilken låda!!
Han har kontakter och brukar köpa själv också. Riktigt goda för att pressa juice. Vi tryckte in så många vi kunde i kylen för de är helt obesprutade, de håller längre då. 20 kg för 20 Euro, alltså 1 euro/kg, det är ju bra pris! Så nu pressar vi 6-8 apelsiner varje morgon!




Supergod juice!!

För övrigt så går dagarna i ganska lugnt tempo. Försöker ta en Power walk varje morgon, då går vi ut vid 7 ca. Tar en liten kopp kaffe innan. Sen tar vi en frukost vid 8.30-9 tiden, slappar lite. 
Därefter packar vi strandväskan o ligger o läser på stranden, solar o badar och har det jätteskönt i några timmar. Oftast gör vi i ordning en sallad o tar med oss. Det brukar ju smaka bäst. På em tar vi en kopp kaffe och hänger badkläderna på tork o sen kanske vi tar ett parti back-gammon. På kvällen grillar vi något eller så äter vi ute. 

Det går ingen nöd på oss alls här... Temperaturen ligger på 24-25 grader på morgonen, på em mellan 33-35. Där vi bor har vi ingen skugga nånstans på eftermiddagen, solen står ju rakt upp! Först vid 18.30-19 så blir det ganska ok igen. I förrgår kväll satt vi ute till kl 12 med Ulrich och så hade vi 28 grader. Vilket skönt klimat! Förstår att mamma o pappa har trivts så bra här nere! 

Ha det så bra alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar